Overige informatie


Wat is nodig voor de les?

Vanuit hygiënisch oogpunt is het verplicht een eigen matje en handdoek mee te nemen en eventueel een waterflesje. Verder is het fijn om gemakkelijk zittende kleding te dragen.

Mag ik eten vlak voor de les?

Het is niet prettig een les te doen met een volle maag. Gebruik daarom een licht verteerbare maaltijd. Drink eventueel wel een kop kruidenthee van tevoren.

Moet je lenig zijn voor de les?

Nee, je kunt altijd beginnen met de lessen bij Yogaflex ongeacht je fysieke conditie. Er worden ook opties aangegeven om de houdingen uit te voeren die bij jouw lichaam passen op dat moment. Je zult gaan merken dat door regelmatige beoefening je lichaam vanzelf soepeler en krachtiger gaat worden. Eventuele blessures e.d. wel graag aangeven.

Is ervaring nodig voor de lessen?

Nee. Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent, hoe goed je conditie is of hoe lenig je bent. Bij de lessen gaat het erom dat je je lichaam, je gevoelens, je gedachten en je grenzen gaat onderzoeken en ontdekken. De ene persoon zal verder in een houding kunnen komen dan een ander, maar dat maakt niet uit. Bij de lesvormen gaat het niet om het presteren.

Locaties

Maandagavond: Vuurtorenzaal aan het Koningsplein 1 te IJmuiden.
Woensdagavond: Dolfijnzaal aan de Zuiderkruisstraat 70 te IJmuiden.