Hatha Yoga

Hatha Yoga bestaat grotendeels uit lichaamsoefeningen in combinatie met bewuste ademhaling en geestelijke concentratie waardoor er bij regelmatige beoefening meer evenwicht tussen lichaam en geest ontstaat. Veel houdingen zijn gericht op het soepel maken van de wervelkolom. Een gezond lichaam heeft een soepele wervelkolom waardoor energie vrijelijk kan stromen. In de les leer je te ontdekken waar je spanning vasthoudt en hoe je dieper kunt ontspannen. Je leert (opnieuw) te luisteren naar je lichaam.

Poweryoga

Poweryoga bestaat uit dynamische en krachtige yoga-oefeningen. Door de vloeiende overgang van de ene houding naar de andere ontstaat er een soort “flow”. Deze flow gaat gepaard met een krachtige en intense ademhaling. De les wordt afgesloten met een ontspanning met rustgevende muziek op de achtergrond.

Relaxercise

Ontladen = opladen, dat is de essentie van Relaxercise, een combinatie van diverse mind-body technieken. Onder meer Tai Chi, Yoga, Pilates, rekoefeningen, progressieve ontspanning, meditatie, visualisatie en massage.

Yin Yoga

Yin Yoga is een meditatieve beoefening die je bewustzijn vergroot en je leert diepgaand te ontspannen. Het bindweefsel wordt gestimuleerd, gehydrateerd en versterkt wanneer er gedurende een langere periode continue druk wordt uitgeoefend. Daarom houd je in Yin Yoga een zittende of liggende houding minstens 3 tot 5 minuten aan.

Stoelyoga

Stoelyoga is geschikt voor iedereen die niet op de mat wil of kan oefenen. Het is een rustige bewegingsvorm en wordt zo beoefend dat iedereen mee kan doen op eigen niveau, onafhankelijk van leeftijd, souplesse of lichaamsbouw. Ontspanning en plezier staan voorop. Al zijn de bewegingen nog zo klein, je lichamelijke en geestelijke gezondheid zal vooruit gaan bij regelmatige beoefening. De les bestaat uit zittende oefeningen op of staande achter een stoel. Subtiele, milde oefeningen, ademoefeningen en meditatieve aandacht vormen een vloeiend geheel. Er ontstaat kracht, souplesse, energie, innerlijke rust, en verbinding tussen lichaam en bewustzijn. Stoelyoga is voor iedereen: op de werkplek, tijdens lunchpauzes, tijdens evenementen en/of conferenties. Met name voor ouderen en fysiek beperkte mensen is het een uitkomst. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Mind-Flow®

"De natuur naar binnen brengen en verbinden met de natuur in jezelf" Mind-Flow® is een indoor zachte training voor lichaam en geest. Ontdek de stilte in je hoofd, in jezelf en ervaar de kalmte en ontspanning van je lichaam. De oefeningen die hierbij worden uitgevoerd, hebben invloeden uit Yoga, Tai Chi, moderne dans, meditatie en mindfulness. Er is telkens een ander thema. Deze les duurt ongeveer 1,5 uur. Waar is Mind-Flow® goed voor? Het geeft je rust, ontspanning en tijd voor jezelf. Het geeft je de tijd om na te denken over je eigen leven en even te ontsnappen aan dagelijkse bezigheden. Wat heb je nodig voor Mind-Flow? - een handdoek (voor over je matje) - warme sokken/vest - een fleecedekentje (als je daar behoefte aan hebt) Er is geen voorkennis nodig, iedereen kan deelnemen aan Mind-Flow®.

Essentrics

Essentrics is in Canada ontwikkeld door voormalig ballerina Miranda Esmonde-White en haar dochter Sahra in samenwerking met fysiotherapeuten en chiropractors. Miranda had zelf jarenlang last van chronische rugklachten en met Essentrics verdwenen die. Essentrics heeft raakvlakken met klassiek en modern ballet, yoga, pilates, tai-chi en ook worden er technieken en oefeningen uit de fysiotherapie gebruikt. Dynamische stretches en vloeiende, versterkende bewegingen geven je in korte tijd sterke & slanke spieren, souplesse en een perfecte houding. Voor een slanker silhouet en meer energie. En dat zonder gewichten en ingewikkelde pasjes. Essentrics is geschikt voor deelnemers van ieder niveau, leeftijd of geslacht. De oefeningen zijn veilig en helpen bij het voorkomen en genezen van blessures.

Mind-Walk

Mindfull wandelen, gecombineerd met invloeden uit de yoga, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en meditatie. Een veilige effectieve manier om je gezondheid en fitheid te verbeteren. Zowel geschikt voor beginners als gevorderde wandelaars. Een wandeling duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten.

Pilates Bodywalk

Bij deze les in de buitenlucht is het van belang je bewust te worden van je houding. Lopen is over het algemeen een work-out voor het onderlichaam en door juist Pilates principes en bewegingen voor het bovenlichaam in deze routine toe te voegen, wordt een gewone buitenwandeling een full body work-out. We trainen het gehele bovenlichaam en alle gewrichten komen aan bod van hoofd/nek tot vingers. Pilates Bodywalk verbetert coördinatie, concentratie, uithoudingsvermogen en houding. Daarnaast speelt de ademhaling en flexibiliteit een grote rol.