Docente Nelleke van de Griend
Sinds de oprichting van Yogaflex in 2009 verzorg ik lessen in IJmuiden en wil ik graag het plezier dat ik zelf ondervind bij het beoefenen van yoga en pilates overbrengen aan anderen.

Achtergrond
Naast de opleidingen Aerobics, Steps en Bodyshape bij AALO heb ik onder andere een opleiding Poweryoga gevolgd bij Tonnie Goes. Tonnie Goes is inmiddels een begrip onder de yogadocenten; www.poweryoga.nl  Omdat ik in de loop der jaren steeds meer belangstelling voor yoga kreeg, volgde ik de 4-jarige opleiding tot Hatha Yoga docente bij Saswitha voor Yoga en Wijsbegeerte en ben ik in het bezit van het 500-uurs diploma. Saswitha is de oudste beroepsopleiding voor yoga in Nederland; www.yoga-saswitha.nl. Mijn specialisatie is doelgroepen (ouderen, kinderen, jongeren en gehandicapten) naast een aantal modules zoals ademtherapie, adem & pranayama en mantra & yantra. Regelmatig volg ik bijscholingen en workshops.

Als erkend yogadocente ben ik aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN).

Een mooie, vanzelfsprekende combinatie met Yoga is Pilates. Ik ben bevoegd instructrice Pilates level 1 en 2; www.thepilatescompany.nl en volgde in 2012 de opleiding Relaxercise bij The Pilates Company. Tevens ben ik docente Essentrics en Stoelyoga. Verder geef ik graag lessen in de buitenlucht. Daarnaast ben ik gediplomeerd wandelcoach en Mind-Flow® instructeur.
Over Yogaflex imageOver Yogaflex image